top of page

Managing Authentic Relationships met Jean Paul Wijers

Terwijl de zilveren generatie buiten de tijd stuksloeg met golfen, zat binnen het groene goud kennis te vergaren over netwerken. Ofwel: 100 G14-leden waren maandag 7 oktober jl. aanwezig bij Hilton Royal Parc Soestduinen – hotel mét golfbaan en ‘endless possibilities’ voor zakelijke ontvangsten – voor een Masterclass Managing Authentic Relationships.


Deze masterclass werd verzorgd door Jean Paul Wijers, oprichter/directeur van zowel het Institute of Strategic Relationship Management als het Protocolbureau. Jean Paul is bovendien een van de auteurs van ‘Managing Authentic Relationships’, het eerste handboek en naslagwerk over strategisch relatiemanagement, dat in maart 2019 verscheen. De masterclass voor G14 was een drie uur durende kennismaking met dit boek en behandelde in vogelvlucht zowel de theorie als de praktijk van effectief relatiemanagement.


Eerst heel veel kopjes koffie

“Netwerken doen we allemaal; maar je hebt relatiemanagement nodig om efficiënt en effectief te kunnen netwerken. Veel mensen zijn vooral geïnteresseerd in het ‘hoe’ van relatiemanagement,” aldus Jean Paul Wijers. “Maar het punt bij relatiemanagement is dat je eerst het grote plaatje moet kennen en begrijpen, dus moet weten waaróm het hebben van relaties zo belangrijk is voor een organisatie, om tot het gewenste eindresultaat te komen.”

Voor elke o