top of page

Liza Scholte is de Slimste Event Professional van 2019


Liza Scholte neemt de beker in ontvangst van dagvoorzitter Roderik van Grieken

Leef, alsof het je laatste dag is.

Leef, alsof de morgen niet bestaat.

Een toevallige passant had zomaar kunnen denken dat Hazes jr. een pop-up-optreden verzorgde op 28 januari jl. ​​Tijdens De Slimste Event Professional 2019 zongen de aanwezige GvE-, G14- en PCL-leden én de Preferred Partners namelijk uit volle borst mee met zijn LEEF-lied. Maar even later schalden ook Dokter Bernard en We are the champions luid door de fraaie zaal van Postillion Hotel Amsterdam. Was De Slimste soms een muzikale talentenjacht geworden?


Allerminst, de welluidende samenzang werd vooral ingezet als entr’acte tussen de feitelijke kennisquiz en de bekendmaking van de uitslag. Pianist/toetsenist Nicolaas Duin (Hoop Zand Muziek) had de hele sessie al voortreffelijk muzikaal begeleid en speelde op verzoek nog enkele meezingers om het spannende wachten op de definitieve uitslag draaglijk te maken. ​Wie o wie zou zich in 2019 De Slimste Event Professional van Nederland mogen noemen?


Testen en leren

Tijdens de quiz in het gloednieuwe Postillion Hotel Amsterdam werden de leden van het Genootschap voor Eventmanagers, G14, Platform Cultuur Locaties én de Preferred Partners getest op hun vakkennis. Tegelijk werden ze door experts bijgepraat over belangrijke thema’s in dat vakgebied. Joël Dolmans (Van As Advocaten), Ronnie Witjes (Locaties.nl), Michiel Bredius (Klap Verzekeringen), Nico Meyer (MeetingMonitor), Ment Kuiper (Event Business Academy) en Syan Schaap (Event Safety Institute) traden op als experts; zij waren betrokken bij de samenstelling van de quizvragen én gaven toelichtingen op de soms onverwachte antwoorden.


In zes blokken kregen de deelnemers uiteenlopende vragen voorgeschoteld over event gerelateerde onderwerpen: Juridisch, Locaties, Verzekeringen, Evaluatie, Marketing en Veiligheid. De vragen varieerden van details uit het nieuwste Bouwbesluit tot de betekenis van de ROI-methodiek en van de juiste definitie van customer journey tot kennis van de hip & happening eventlocaties van dit moment. En tussendoor waren er ook ludieke vragen zoals ‘wat zijn kinboleten?’ en ‘wat doet een schakeltechnicus?’. Een en ander werd in goede banen geleid door Roderik van Grieken, directeur van het Nederlands Debat Instituut.

Heel snel antwoorden

Uiteindelijk bleek Liza Scholte, medewerker Verhuur Bijzondere Locaties bij Vereniging Hendrick de Keyser én lid van Platform Cultuur Locaties, de Slimste Event Professional. Zij mag dit hele jaar deze felbegeerde eretitel voeren, als opvolgster van Lennart Peeperkorn (D&B Eventmarketing) in 2016 en Ilke Meijer (destijds EMBoost) in 2017. Al vrij snel in de wedstrijd liet zij haar eventcollega’s achter zich. Bij de tussenstand – na de eerste drie inhoudelijke blokken – stond zij al op nummer 1, gevolgd door Maartje IJzerman (G14) en Hanneke Satter (Genootschap voor Eventmanagers). “Ik ben vooral heel snel geweest met het beantwoorden van de vragen,” vertelde ze desgevraagd aan Roderik van Grieken. En dat was precies een van de voorwaarden om hoog in het klassement te eindigen. Naast uiteraard het goed beantwoorden van de vragen, die volgens Dirk Prijs – directeur van de drie clubs – met zorg en aandacht waren geformuleerd en waar ‘niet over gecommuniceerd kan worden’. Waarmee hij tongue-in-cheek verwees naar de achteraf-kritiek op vraagformuleringen in eerdere edities.​


Meer innovatie

Tijdens zijn welkomstwoord was Dirk Prijs al kort ingegaan op zijn wens voor 2019. “Wat mij in 2018 is opgevallen: als het economisch goed gaat, is het tamelijk rustig op het gebied van innovatie. Kennelijk zorgen mindere tijden ervoor dat mensen op dat punt actiever worden. Ik wens geen mindere tijden, maar iets meer innovatie, nieuwe trends en ontwikkelingen mag wat mij betreft wel.” Daar zal het verenigingsmanagement zelf zeker aan bijdragen. Bijvoorbeeld met het seminarprogramma voor het Genootschap waarin vooral de meer strategische thema’s aan de orde komen. Ook de vorming van het Platform Cultuur Locaties zorgt voor vernieuwing; het staat als nieuw label sinds 1 januari in de markt en het lidmaatschap is nu toegankelijk voor zowel musea en theaters als poppodia. G14, tot slot, gaat in 2019 vieren dat ze precies 5 jaar bestaat; voor deze club belooft het sowieso een geweldig jaar te worden.


Borreltijd!

De Slimste Event Professional 2019 vond zoals gezegd plaats in het Postillion Hotel Amsterdam. Postillion Hotels behoort sinds vorig jaar tot de Preferred Partners van het Genootschap. Thijs Peters – director of sales – legde voorafgaand aan de quiz kort uit waarmee zij zich willen onderscheiden in de hotel- en eventmarkt. “Door onze gasten te behandelen als topsporters. Zo hebben we een aantal jaar geleden gekeken: wat kunnen we doen om de deelnemers aan een event de hele dag energiek en geconcentreerd te houden? Dat heeft geleid tot foodconcepten – zoals om 09.30 een vijgenballetje met pure chocolade – maar ook tot het concept ‘brain breaks’, pauzes waarin je iets totaal anders doet: een haka break, fanfare break et cetera.” ​Een haka of fanfare zat er deze middag niet in – ideetje voor 2020? – maar de muzikale omlijsting en de meezingers werkten minstens net zo goed als ‘brain break’. Na afloop van de quiz ging Nicolaas Duin – als een echte rattenvanger van Hamelen – de aanwezigen voor naar de hotelbar, waar kon worden geproost en getoost op het nieuwe jaar. En natuurlijk op de nieuwste Slimste Event Professional: Liza Scholte!


Tekst: Barbara van Baarsel en Carla van Elst

Foto’s: Ramon van Jaarsveld - Clickshots


 

De winnaar onder de aanwezige G14-leden is Kristy van Beek! Gefeliciteerd Kristy!12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page