top of page

Vacature: Senior Event Manager bij The Food Line-up

The Food Line-up is op zoek naar een Senior Event Manager. Solliciteren kan dit hele jaar door te e-mailen naar pien@thefoodlineup.nl of te bellen met het hoofdkantoor op: 020- 26 15 235. Bekijk hieronder de vacature:

The Food Line-up

Wij zijn The Food Line-up: een creatief en baanbrekend cateringbureau. Het is onze missie om jou beter eten te laten ontdekken op evenementen. Geniaal lekker, met een duurzaam DNA en van kop tot staart geregeld.

Wij pakken catering anders aan. In plaats van te werken met een vaste chef gebruiken wij ons netwerk van 150 zelfstandige chefs en foodfanaten om geniaal lekker eten te serveren. Voor ieder evenement verzinnen wij een passende line-up die varieert van pizzamakers die jaarlijks bijgespijkerd worden in Napels tot jonge talent uit Michelinster-keukens. Wij denken mee vanuit de inhoud van het evenement en maken een passend, cretaief en duurzaam menu.


We zijn op zoek naar een Senior Event Manager om ons team te komen versterken!


Werkzaamheden

Ieder evenement is altijd weer net anders en vereist daarom jouw scherpte, persoonlijke aandacht en kritische blik. Om goed te kunnen communiceren met alle betrokken partijen ben je tactvol, zelfverzekerd en je staat stevig in je schoenen. De eventmanagers met een snelle geest en een vermogen om beslissingen te nemen, zijn de echte leiders van de sector. Indien er last minute beslissingen worden gemaakt of gevraagd op het evenement dien jij in te schatten wat haalbaar is. We vragen je ten alle tijden om mee te denken met de opdrachtgever maar ook om realistisch te zijn indien wij hierdoor in de knoop komen met bijvoorbeeld de keuken of service. Ten alle tijden ben jij goed ingelezen in het evenement: van het draaiboek, tot menu, plattegronden en leverschema. Zo kun je jouw kritische vragen vooraf stellen en komen we samen nog beter beslagen ten ijs.


Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoer van het evenement en alle aspecten van catering die hierbij komen kijken: van keuken, tot barren, service, mogelijke inrichting van meubilair en aankleding. Bij grotere evenementen werken we met meerdere specialistische eventmanagers. Zo heb je dan in je team mogelijk een aparte eventmanager of supervisor voor food, bar en/ of service.


Tijdens het evenement zijn jouw belangrijkste taken:


1. Aanspreekpunt en contactpersoon opdrachtgever

A.Gedurende het hele evenement schakel jij met de opdrachtgever. Check hierbij regelmatig

hoeveel gasten erbinnen zijn, of het tijdschema hetzelfde verloopt en of er overige wijzigingen zijn t.o.v. het draaiboek.

B. Leg je (eind)opdrachtgever in de watten! Vaak hebben zij geen tijd om te eten of te drinken, breng dit of laat dit brengen naar een crew ruimte of waar gewenst.

C. Bij het einde van het evenement loop je een laatste ronde met je opdrachtgever: is de locatie netjes achtergelaten, zijn alle catering spullen mee etc.


2. Het aansturen van jouw team

A. Maak een groepsapp aan voor jouw team van supervisors/ uitgeven van Porto’s / parkeerkaarten etc.

B. Sfeer: zorg ervoor dat IEDEREEN er zin in heeft. Heeft jouw team het naar zijn zin? Dit ervaren je gasten meteen.

C. Briefing crew: een goede briefing is minimaal het halve werk, gebruik onze briefing checklist incl. het verdelen/ af kaderen van waar wiens verantwoordelijkheid ligt.

D. Bewaken van tijdsplanning gedurende de dag: zorgen dat al je supervisors, chefs of crew op tijd klaar staat. Hierin denk je altijd vooruit en behoud je een helikopter view.


3. Specialisten

A. Jij kent het verhaal per specialist en draagt dit ook over aan de medewerkers.

B. Je kent alle allergene en hebt product kennis van de gerechten/producten die geserveerd worden tijdens het evenement.


4. Logistiek

A. Er is een duidelijk op- en afbouwplan waarbij jij rollen hebt toegekend. Spreek verwachtingen uit.

B. Leveringen: verlopen volgens jouw plan en contactpersoon.

C. Aanmelding crew: jij zorgt ervoor dat alle crew die rondloopt goed wordt ontvangen en

geïnformeerd. Iedereen weet voor wie we werken, wie de gasten zijn en wat er wordt geserveerd.

GAME CHANGING CATERING

Vaardigheden

- Teamplayer: Alleen teamspelers kunnen functioneren als een geoliede machine. De echt goede event manager zal de aandrijving en motorolie van die machine vormen.

- Flexibiliteit: Als er één ding vast staan aan het organiseren van een event, dan is het dat niets vast staat. Alles beweegt en veranderd zó snel dat je flexibel moet zijn en snel kunt schakelen. Altijd een plan B, C en misschien wel D te hebben, als dat nodig is.

- Altijd ZEN: Een geweldige eventmanager moet ook een optimist zijn die nooit in paniek raakt. Er gaat namelijk altijd wel iets mis of anders dan gedacht, jij weet hier op de schakelen.

- Productkennis: horecavaardigheden van een fust verwisselen tot het kennen van de meest voorkomende allergenen.

- Ons gezicht: Jij kan goed vertellen wie The Food Line-up is en waar we voor staan: je kent tevens de geserveerde producten door en door om goed over te brengen aan je team

- De Nederlandse en Engelse taal goed beheersen.


Competenties

- Stress bestendigd

- Communicatief vaardig

- Leiderschap: teamplayer en uitstekende coach

- Gastgericht


Wat vinden we fijn als er overlegt wordt met TFLU

We zetten jou natuurlijk niet voor niets in als Overall eventmanager dus je bent grotendeels autonoom om de beste keuzes te maken op locatie. Voor de volgende zaken neem je contact op met The Food Line-up:

- Extra’s: indien de opdrachtgever het evenement langer door wilt laten lopen of extra gerechten/ drankjes of overige zaken wilt: stem dit af met jouw contactpersoon van sales. Zo kunnen wij eventueel een akkoord krijgen voor zaken op nacalculatie. - Grote wijzigingen: graag bellen voor overleg - Zieken/ Overige zaken waardoor je belemmerd wordt in een goede uitvoer van de partij

- Voedselvergiftiging of een onveilige situatie - Ontevreden opdrachtgever: dit vernemen we graag direct.

Type events

- Sit down diner

- Walking diner

- Congressen

- Feestavond

- Festivals


Interesse? Mail naar pien@thefoodlineup.nl of geef ons een belletje op: 020- 26 15 235.

 

141 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page