top of page

Vacature Eventmanager bij Ministerie van Binnenlandse Zaken en KoninkrijksrelatiesBen jij een organisatietalent? Iemand die bereid is om verschillende klussen aan te pakken? Ben je goed in het in kaart brengen van de wensen en behoeften van stakeholders? Vind je het leuk om te brainstormen over de invulling van wervingsevenementen die we organiseren voor informatieprofessionals? En ben je bereid om ervoor te zorgen dat de uitvoering hiervan een succes wordt? Dan is de rol van eventmanager (32-36 uur per week) zeker iets voor jou!


Omdat de informatievoorziening van de rijksoverheid permanent in de maatschappelijke schijnwerpers staat, vraagt dit niet alleen om mensen met de juiste technologische en digitale kennis, maar ook om de juiste mensen die het belang zien van een goede verwerking van informatie.


Het rijksbrede project 'Versterking capaciteit informatiehuishouding (IHH)' werkt met rijksorganisaties samen om in contact te komen en te blijven met informatieprofessionals in Nederland. Zo wordt de Rijksoverheid gepositioneerd als één herkenbaar merk met tegelijk inzicht in het brede palet aan loopbaan- en ontwikkelmogelijkheden en proberen we het talent van Nederland te interesseren in een carrière.


Dit ga je doen...

Het project Versterking capaciteit informatiehuishouding richt zich op het werven van personeel op het vlak van informatiemanagement, documentatie en informatievoorziening. Door het organiseren van infosessies delen wij de kennis die we binnen dit project hebben opgedaan over de doelgroep met onze stakeholders/klanten. Daarnaast organiseren we wervingsevenementen, waarbij we de doelgroep proberen aan te trekken en te interesseren voor een carrière bij de Rijksoverheid. Jouw creatieve ideeën kunnen we hierbij goed gebruiken! Jij draagt bij aan de invulling van deze evenementen, richt je de planning, organisatie en uitvoering ervan. Je hebt daarbij echt oog voor de puntjes op de i. Ter voorbereiding doe je intern een oproep en ga je vervolgens in gesprek met verschillende rijksorganisaties die interesse hebben om te spreken op het event. Je bent verantwoordelijk voor de briefing met de sprekers ter voorbereiding op het evenement, evenals voor de follow-up na afloop van het evenement. Verder zorg je dat op de dag zelf alles geregeld en in orde is: van een laatste check samen met de geluidsman tot het ontvangen van bezoekers en sprekers.


Je ondersteunt het projectteam door mee te denken over de invulling, planning en uitvoering van evenementen en alles wat daar verder bij komt kijken. Jouw creatieve input kun je in ons team zeker kwijt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een of meerdere deelprojecten en zorg je dat dingen ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Denk hierbij aan het opzetten van een referral recruitmentcampagne, het coördineren en redigeren van nieuwsbrieven en het organiseren van (online) informatiesessies.


Naast je werkzaamheden voor het organiseren van events bieden we je de ruimte om ook andere werkzaamheden op te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het nadenken over hoe we het sollicitatieproces voor onze doelgroep zo aangenaam mogelijk kunnen maken. We nodigen je uit om mee te denken over innovatieve manieren om onze doelstellingen te behalen. Jouw ideeën en bijdragen aan de positieve zichtbaarheid van de Rijksoverheid als werkgever zijn welkom. Je weet je werkzaamheden goed af te stemmen met de projectleider en andere teamleden, bewaakt de voortgang en rapporteert hierover.


Functie-eisen


Dit ben jij...

Een aanpakker! Je weet makkelijk verbinding te leggen tussen verschillende gesprekspartners, de diverse rijksonderdelen en externe partijen. Je bent communicatief sterk en denkt in kansen en mogelijkheden. Je hebt planningstalent en zorgt ervoor dat alles nauwkeurig wordt uitgevoerd. Daarin sta je nauw in contact met stakeholders en zorg je dat er niets over het hoofd wordt gezien. Je houdt verschillende stakeholders op de hoogte van de voortgang en zorgt dat alles soepel verloopt. Je vindt het leuk om in een dynamische omgeving dingen op te bouwen.


Je hebt hbo werk- en denkniveau en affiniteit met arbeidsmarktcommunicatie en marketing. Ervaring met het organiseren van evenementen is een pre.


Jouw kracht...

 • Resultaatgericht

 • Plannen en organiseren

 • Oog voor detail

 • Omgevingsbewust

 • Flexibel

Wat neem je mee…

 • Minimaal hbo-opleiding en/of werkervaring, bijvoorbeeld op het gebied van eventmanagement, facilitair management, marketing of sales.

 • Affiniteit met (arbeidsmarkt)communicatie, werving en informatiemanagement.

 • Daadkracht, organisatie- en planningstalent.

 • In staat om buiten de kaders van je eigen werk te denken.

 • Een handen-uit-de-mouwen-mentaliteit, je denkt proactief mee en schakelt gemakkelijk tussen verschillende gesprekspartners.

 • Sterk in het contact met klanten, leveranciers en interne collega’s.

 • Ervaring met organiseren van evenementen is een pre.

Salarisniveau: schaal 10 Meer informatie op rijksoverheid.nl of solliciteer via LinkedIn.

89 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page