top of page

Update maatregelen geldend t/m 13 augustus 2021


Afgelopen donderdag werd er onverwacht nog een persconferentie aangekondigd met helaas verstrekkende gevolgen voor evenementen. Waren we twee weken geleden nog euforisch over alle versoepelingen, onze zorgen groeiden wel snel aangezien geen van de aanbevelingen van Fieldlab Evenementen werd opgevolgd. Hierdoor zijn er enorme clusters van besmettingen ontstaan in met name het nachtleven, onder andere door te ver van tevoren te testen, slecht te ventileren en onzorgvuldig te controleren.

Deze week is G14 met onze collega's van het Eventplatform volop in contact met de ambtenaren in Den Haag met eigenlijk maar één boodschap: evenementen kúnnen veilig plaatsvinden, maar alleen als je de uitkomsten van het Fieldlab onderzoek respecteert.


De inzet is voor ons duidelijk, het evenementen seizoen dat in september begint, moet én kan veilig en verantwoord van start gaan.


Tot die tijd gelden tot 14 augustus aanstaande de onderstaande regels:


Vanaf 10 juli evenementen met vaste zitplaats toegestaan

Voor eendaagse evenementen gaat een vaste zitplek gelden zodat iedereen 1,5 meter afstand kan houden. Evenementen zonder vaste zitplaats zijn tot in elk geval 14 augustus niet toegestaan.