top of page

Na uitkomsten onderzoek en verdieping Fieldlabs nu ook verduidelijking toepassing

In een paar maanden tijd zijn er veel stappen genomen en is er veel meer duidelijk over wat veilig kan en op welke manier

Begin 2021 startten de eerste Fieldlabs, onderzoeken opgezet door Fieldlab Evenementen in samenwerking met onder meer overheid, universiteiten en Eventplaform. Het eerste zakelijke congres in het Beatrix Theater in februari was de eerste pilot hiervan. Inmiddels, 24 pilot evenementen en een uitgebreide analyse verder zijn de resultaten bekend. Op maandag 17 mei 2021 konden leden van het Genootschap voor Eventmanagers, G14 en Platform Cultuur Locaties al hun vragen stellen over de aanpak en de uitkomsten van het onderzoek met name gericht op de Type I evenementen (binnen passief). Op donderdag 27 mei organiseerde Fieldlab Evenementen een presentatie voor de pers, een verdieping waarbij werd ingegaan op alle typen evenementen en details in het onderzoek. Daarbij konden ook leden van Eventplatform meekijken. Niet lang daarna volgde uitzicht op de eerste versoepelingen van de maatregelen door de overheid. In een paar maanden tijd zijn er veel stappen genomen en is er veel meer duidelijk over wat veilig kan en op welke manier. In reacties van ambtenaren op aanvullende vragen naar aanleiding van de versoepelingen wordt duidelijk hoe bijvoorbeeld placering, locatiebezetting, of de uitvoering van trainingen mogelijk is en onder welke voorwaarden. Bekijk welke voorwaarden gelden voor evenementen, congrescentra, cultuurlocaties en placering in onderstaande documenten:


Q-A-39s Evenementen en garantieregeling
.
Download • 53KB

Q-A-39s Congrescentra en zaalverhuur def
.
Download • 47KB

Q-A-39s Culturele instellingen def
.pdf
Download PDF • 45KB

Q&A Placering def
.pdf
Download PDF • 35KB

Terugkijken en downloaden Log in op de online community voor leden om meer documenten (o.a. trainingen en horeca) te bekijken en downloaden.

Ook de uitzending van de uitkomsten van de Fieldlab Evenementen onderzoeken en de uitzending van De verdieping kun je als lid terugzien op de online community van G14 met je persoonlijke inloggegevens.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page