top of page

Een goede strategie om doeltreffende evenementen te organiseren 1/2

Deel 1 interview met Marike Dragt over Datadriven Eventmarketing


Een duidelijke strategie moet de basis vormen voor de zakelijke evenementenkalender, vindt marketingexpert Marike Dragt. Bij ING werd ze in 2014 verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de eventmarketingstrategie voor de grootzakelijke tak van de bank. Alle zakelijke evenementen van ING wereldwijd werden hier vervolgens aan gekoppeld. Inmiddels heeft Marike haar eigen bedrijf en helpt ze grote bedrijven om datadriven eventmarketing toe te passen. Ze werkt van een uitgebreide analyse naar een strategie toe die uiteindelijk bepalend is voor de zakelijke evenementen die worden georganiseerd.

Ik was net bij ING gaan werken toen de financiële crisis uitbrak in 2008, zo vertelt Marike. “Doordat dit gebeurde, werden we op gebied van marketing gedwongen om na te denken over wat voor bank ING was en welke klanten we met onze boodschap wilden bereiken.”

Door de economische crisis waren alle ogen gericht op de bankensector. Er werden dat jaar, en de jaren die daarop volgden, geen grote dure evenementen meer georganiseerd of gesponsord door ING. “Voordat de crisis uitbrak, was het idee dat ik mij zou gaan richten op projecten zoals de Formule 1, maar het liep allemaal anders,” zegt Marike.