top of page

CoronaCheck-app voor zakelijke evenementen


Vanaf 25 september 2021 is het verplicht om als organisator van (zakelijke) evenementen te controleren of deelnemers in het bezit zijn van een geldige QR-code om deel te kunnen nemen aan je evenement. Met de speciale CoronaCheck Scanner-app kun je dit als organisator gemakkelijk controleren. Deelnemers tonen met de CoronaCheck-app hun toegangsbewijs. Bekijk hier alle informatie op een rij.

Alle informatie over Coronabewijzen controleren voor organisatoren op een rij:

Algemene info en regels voor organisatoren

  • De volgende bewijzen gelden als coronabewijs: vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag.

  • Deze kunnen door deelnemers met de CoronaCheck-app getoond worden voorafgaand aan je evenement.

  • Bij vergunningsplichtige evenementen moet een evenement vooraf aangemeld worden. Daarbij gelden dan extra voorwaarden.

  • Informeer deelnemers over het controleren van de coronatoegangsbewijzen.

  • Informeer je medewerkers/ collega's over het controleren van coronatoegangsbewijzen.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs/organisatoren

Scanner app downloaden en toelichting voor organisatoren Met CoronaCheck Scanner controleer je de geldigheid van het Coronabewijs van de deelnemer en of de gegevens op jouw scherm hetzelfde zijn als op het identiteitsbewijs. Let op! Het is dus verplicht om ook een ID-bewijs te controleren (bij deelnemers vanaf 14 jaar) naast een Coronabewijs. Download hier de CoronaCheck Scanner: