top of page

5 jaar G14 #groenishetnieuwegoud


30 april 2019. Vandaag is G14 op de kop af 5 jaar. In 5 jaar tijd ging dit netwerk van young professionals in de eventbranche van 84 naar 250 leden. And counting …Vandaag wordt ook de G14-hashtag gelanceerd: #groenishetnieuwegoud. Waarmee ze maar willen zeggen: G14-leden mogen dan de groentjes van de branche zijn, ze zijn hun gewicht in goud waard. “Iedereen die met een G14-lid werkt, weet dat je daar een hele goeie aan hebt. Het zijn betrouwbare werknemers, professioneel en ambitieus,” aldus Emma de Jong, manager G14 bij verenigingsbureau Taller Events.

Emma de Jong - manager G14

Groot en belangrijk netwerk

G14 is bepaald geen eendagsvlieg gebleken. Ten tijde van de oprichting werd nog gesproken over ‘een nieuwe loot aan het Genootschap’. Dat is G14 allang niet meer. “We zijn niet meer het kleine broertje/zusje van het Genootschap voor Eventmanagers,” zegt Emma de Jong. “G14 heeft zich ontwikkeld tot het grote en belangrijke netwerk van de professionele en ambitieuze jonge garde binnen de eventbranche.”


De enorme groei van G14 komt vrijwel volledig voor rekening van mond-tot-mondreclame. Alleen al in de eerste drie maanden van 2019 groeide de organisatie alweer met meer dan 30 leden. Wat de club sterk maakt is haar netwerkfunctie. Bijvoorbeeld, dit zei lid-van-het-eerste-uur Jan Liebregts ten tijde van de oprichting: “G14 is de eerste en enige club die alle disciplines van de markt verenigt. Ik verwacht dat die disciplines heel veel kennis met elkaar zullen delen. Veel meer willen delen ook, omdat de jonge generatie opener is dan oudere generaties. Voor ons is ‘delen’ een tweede natuur.” En hoe waar is dat gebleken. Anno 2019 melden mensen zich als lid omdat ze vinden dat ze er gewoon bij moeten horen. Emma: “Ze vermelden op hun LinkedIn-pagina dat ze actief G14-lid zijn. Het is een club waar iedereen die werkt als jonge eventprofessional, graag deel van uit wil maken. En daar zijn we trots op.”


Gespreide feestelijkheden

Natuurlijk wordt het 5-jarig jubileum stevig gevierd. Maar niet met een feestje, borrel of groots gala. Dat pas niet bij deze club. “Een feestje zonder inhoudelijke component, daar komen onze leden niet voor,” vertelt Emma. “Daarom hebben we bedacht dat we niet één groot feest organiseren, maar alle seminars dit jaar gaan voorzien van een feestelijke tintje. We hebben een mooi jaarprogramma, samengesteld door de leden zelf, waar we de jubileumviering in gaan verwerken.” Zo is op het netwerkevent op 27 mei a.s. – waar al meer dan de helft van de 250 leden zich voor heeft aangemeld – een cameraploeg aanwezig die onder meer korte vraaggesprekjes met G14-leden gaat filmen. Die filmpjes worden gedeeld via LinkedIn, om zo de leden van het G14-netwerk vol in de spotlights te kunnen zetten.


Belangrijk voordeel van het spreiden van de feestelijkheden over alle seminars van 2019 is dat je daarmee meer leden bereikt. “Omdat G14-leden altijd erg druk zijn, lukt het bijna nooit om ze allemaal bij één gelegenheid samen te brengen. Als we een jaar lang ons 5-jarig bestaan vieren, weten we zeker dat alle G14-leden daarbij aanwezig kunnen zijn.” 

De oprichtingsbijeenkomst van G14 vond plaats op 30 april 2014 in hotel Apollo Ramada Amsterdam. In plaats van de verwachte 40 personen meldden zich ruim 140 personen aan. Het bestelde zaaltje moest een flinke zaal worden en de afsluitende borrel-met-dj werd verplaatst naar het dakterras. Die avond ging G14 superieur van start met 84 leden.


Bekijk hieronder de foto's van de oprichtingsbijeenkomst in 2014.


Tekst: Carla van Elst

Fotocredits:

- Ramon van Jaarsveld - Clickshots.nl

- Jordi Wallenburg - Jordi Wallenburg Fotografie
16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page